Alla dessa kablar

Jag firade nyss min 70-årsdag och fick en ny telefon av mina kära barnbarn. Dem tyckte jag behövde det eftersom min, som nu hängt med i 25 år, började tappa knappsatsen och går numera bara att ringa på. Jag är ganska teknisk av mig men min gamla telefon begränsade mig, citerat mitt äldsta barnbarn.

Men med något nytt kommer också alltid problem, tycker jag. För när jag öppnade telefonen och så var den helt svart. Ganska direkt förstod jag att det såklart var batteriet som inte var laddat och tog fram min laddare till den gamla telefonen. Men inte hittade jag något hål som passade det uttaget? Jag ringde upp mitt äldsta barnbarn och frågade om hjälp och hon förklarade tydligt, enligt henne, att jag behövde använda den micro usb-kabel som kom med i förpackningen med den nya telefonen.

Micro vadå sa du?

En micro usb-kabel, upprepade hon. Det är den sladden med en rektangulär ände och med andra änden som är smalare och mindre rektangulär. Till slut hittade jag den och fick liv i telefonen. Att det ska finnas så många sladdar, och micro usb-kabel, låter som att den är från rymden.

Efter en tid med min nya mobil börjar jag hitta vart jag ska ringa och skicka meddelanden. Nu har jag till och med skaffat Instagram och jag lägger upp lite alla möjliga bilder som jag tar i min vardag. Jag har också upptäckt att den micro usb-kabel jag fick med fungerar till lite allt möjligt. Dels så är den vägen mellan min telefon och väggen när jag behöver ladda den. Men nu har jag också fått lära mig hur man kopplar in telefonen i datorn så jag också kan se bilderna på större skärm – allt med hjälp av denna bra micro usb-kabel!