Truckkortet räddade mig!

Dag in och dag ut har jag gått i de grå lagerlokalerna och plockat beställningar som ska skickas till världens alla hörn. Jag tyckte först det var kul när jag fick jobbet, tidigare hade jag inte haft ett riktigt jobb och nu skulle jag få både arbetskollegor och en lön varje månad. Jag var överlycklig faktiskt.

Jag trivdes som sagt väldigt bra, tills det att mina fötter och rygg efter ett tag började säga ifrån. Ryggen värkte och jag blev bara mer och mer trött, jag klarade inte av 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan på ett hårt betonggolv. Min, enligt mig, unga och friska kropp pallade med andra ord inte mer och tankarna började snurra om jag skulle behöva söka ett annat jobb. Men det ville jag inte. Kollegorna var för bra, pengarna som betalades ut varje månad var välbehövda och jag tyckte helt enkelt om jobbet för mycket för att slita mig därifrån.

En broschyr i förbifarten – min räddning

Men en dag satt en lapp på anslagstavlan som fångade min blick på vägen till lunchrummet. ”TA DITT TRUCKKORT NU!” Jag gick in på länken och läste direkt mer om truckkort.  Att inte gå lika mycket om dagarna och ha möjligheten att belasta ryggen och vila fötterna på ett annat vis kanske blir min räddning? Och visst blev det så. Det fanns truckkort i massa olika klasser och jag kunde ta det i staden där jag bodde och jobbade. Med ett förarbevis för både klass A och B så blev jag dessutom väl rustad för jobb på andra lager eller på terminaler, industrier och butiker. Jag blev med andra ord både kvitt mitt ryggont och har nu utbildning för att ta mig vidare i branschen som jag trivs så bra i. Tänk vad en broschyr i förbifarten kan göra!